Ülkemizde yaygın olarak boy gösteren Self Servis (Sıcak Satış) işlemi bazı restorantlar da farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar arasında en dikkat çekici olanı ise A.V.M. tarzı alışveriş merkezlerinde ya da şehir merkezin de olan bazı restoranlar da ismi farklıklar gösteren ama bizim tabirimizle kütük diye adlandırılan sıra numaraları vardır.\r\n\r\nÇalışma mantığını açıklamak gerekirse eğer;\r\n\r\n(Müşteri kasaya gelir ; 1 adet kıymalı pide ve ayran siparişi verir.) Pide tarzı pizza veya ana yemek grubundan bir ürün alacak müşterinin bu durumda kasanın başında değil de yaptığı ödemeden sonra verilen marka çıktısıyla birlikte ürün hazır olduğun da mutfak tarafından kasaya bildirilen sıra numarası ile müşterinin ürünü alması ve işlemi bitirmesi bekleniyordu.\r\n\r\n

\r\n\r\nArtık müşterilerimiz üzerinde numaralar yazan küçük tahta tarzı sıra numaraları kullanarak müşterilerin ürünlerini onların oturdukları yere kadar iletebiliyor.

Bunun için Şef’im kullanan müşterilerimizin yapması gereken işlem sırasıyla.\r\n\r\nConfig-Ürün Tanımları bölümüne girerek  yeni ürün açması gerekmektedir \r\n\r\nAçacağı ürün ismi ” $Sıra Numarası” Açacağı Ürün Grubu da ” Sıra Numarası” burda extra olarak yapması gereken işlem 1.seviye bölümünde kaç sıra numarası kutusu var ise o kadar belirtmelidir. Bu ister 1-10 arası rakam olabilir ister 2 katlı bir işletme düşünelim ve alt kat üst kat ayırıyor olsun sıra numaralarını, bu zamanda alt kat no.1 yada ust kat no.1 gibi farklı seviyelendirmeler den oluşturabilir.\r\n\r\nYukarıdaki resimlerde de göreceğiniz üzere iki katlı bir Self Servis mantığı ile çalışan işletmede Hazırlanmakta olan ürünü müşteriye verebilmek için hazırlanmış olan sıra numarasının nasıl çalıştığını gösteren örnekleri görebileceksiniz.!!!\r\n\r\n.\r\n\r\n \r\n\r\n